HeaderImage_110315

Snup Dogova trava izgleda vrh!

Vesti

Snup Dog i trava idu zajedno kao noga i čarapa, tako da nije šok da je reper, marihuana aktivista, počeo da proizvodi svoju.

snoop-dogg

Posebno predivna su luksuzna pakovanja i dizajn iz studija Pentagram, koji su radili sa klijentima kao što su Londonski Dizajn Festival, Muzej umetnosti u Filedalfiji  i modni brend Mulberry.

 

Leafs by Snoop proizvodi su raznovrsni i uključuju jestive namirnice (čokolade, žvake, bombone) i naravno kutije cveća ili trave. Dok su razvijali brend, Pentagram je hteo da izbegne #420 klišeje kako bi razvili sofistikaciju minimalne estetike koja bi se dopala širokim masama, ali ne samo stereotipnim stonerima.

HMYqHu7

Naravno morali su da rade unutar granica zakona o tome kako predstaviti marihuanu, kontrolisanu supstancu, na primer: pakovanje mora biti neprozirno i ‘otporno na decu’.

“To je kao rad pred kraj prohibicije. Sve se menja. Zakoni se menjaju svake nedelje i utiču na ono što možes da uradiš. Veoma je uzbudljivo, ali takođe je teško, pa smo morali da budemo prosti.”rekla je Emili Oberman na blogu firme.

Spolja, kutija trave izgleda kao elegantni čaj koji bi kupio mami za Novu Godinu. Svaka kutija sadrži stiker na kome piše poznati ‘stonerizam’ kao “Puff,Puff,Pass”,“Wake and Bake”, i naravno “Smoke Weed Everyday”.

pentagram-snoop-dog-leafs-edible-marijuana-products-designboom-12

Na poleđini stikera napisane su instrukcije za konzumiranje, koje bi zapravo bile korisne kada bi dao mami. Zakoni o pakovanju kanabisa takođe diktiraju da se jestive namirnice ne mogu zvati slatkišima. Pentagram je lukavo zaobišao ovo tako sto su ih nazvali “Dogg Treats” (pseće poslastice).

lead_960

Pentagram_05_EmilyOberman_2454_1-copy1Pentagram, studio koji se slaže za legalizaciju marihuane, kaže da je rad na ovom projektu ‘hajlajt’ u njihovom portfoliju i imali su njihovu potpunu saradnju.

“Snup je pametan, kul i zaista kao niko drugi. Leafs by Snoop nije još jedan produkt sponzorisan od strane poznatih. Nema ničeg veštačkog kod Snupa. On iskreno voli marihuanu i uzbuđen je zbog deljenja zadovoljstva sa drugima.”, kaže Emili Oberman, dizajner projekta Leafs by Snoop .

 

Leafs by Snoop je trenutno samo dostupan za kupovinu u Koloradu, gde je marihuana legalna.

 

 

Izvor: thecreatorsproject.vice.com

Prevod: Vasilj Cicmil

Adaptacija: Bosiljka Đikanović

 

 

Leave a Reply