ljubimac

Šta ako ti kućni ljubimac pojede travu?

Zanimljivosti

Svako ko je probao jestive namirnice od marihuana zna kako opasne mogu biti. Plakao bih zauvek da se nešto desi  mojim krznenim loptama zbog mene. Marihuana može biti lek za ljubimce ali konzumirana na pravi način i u pravim količinama.

marijuana-dog1

 

Trovanja kućnih ljubimaca marihuanom su se znatno povećali, otkad su neke države u Americi legalizovale rekreativnu upotrebu marihuane.Broj odlazaka u bolnicu zbog ovog slučaja  je bio u proseku jedanput mesečno.

Od kako se legalizacija desila u Koloradu,Oregonu i Vašingtonu, ta cifra se povećala na svaki drugi dan.

Postoji par načina da se osigura sigurnost vaših ljubimaca.

 

Ne ostavljate svuda vašu travu :

wpid-Photo-20150418112643810Deluje jednostavno, ali bi bili iznenađeni kada bi znali koliko često ljubimci, naročito psi, naiđu na ostatke od kolača marihuane, sakriven paket ili polu popušenu buksnu u pepeljari.

Držite travu pod ključem :Psi i mačke su poprilično uporni ako vide ili omirišu nešto što žele. Ako partite ova uputstva i vaša mala krznena lopta i dalje nađe put do vaših slatkiša, onda treba da preuzmete jednu ili obe od ovih opcija.

  1. Aktivirani ugalj

Ova stvar je u suštini vaš sve-u-jednom kotrolor otrova. Ako se pojede ubrzo nakon trovanja, trebalo bi da upije veliku količinu otrova i da ga spreči da se ubaci dublje u vaše telo. Čak i ako date ovo Reksu, morate biti spremni da ga odvedete do veterinara ako zatreba. Kada su u pitanju naši voljeni četvoronogi, ni jedan sekund ne treba biti protraćen.

  1. Veterinar

article-0-1A2B57BF000005DC-719_634x424Realno, ne biste želeli da rizikujete,zar ne? Nije vredno toga. Da, računi će biti veliki i doktor će najverovatnije vašem ljubimcu dati sedative dok ga ne prođe trava. Najbolji deo je to što će biti živ. Ako ugalj proradi, fantasticno, ako ne,pali kola i direkt bolnica.

Kod veterinara pratite sledeća uputstva:

Iskrenost je kjuč : Laganje nikome ne pomaže, naročito vašem namučenom prijatelju.

Veterinaru vi niste dovoljno bitni da bi vam sudio i sigurno neće zvati policiju. Nemaju vremena niti energije. Trava je i 2016 je. Nije toliko ludo više.

 

WeedDalje, ako želite da izbegnete da kažete zašto ste tu, veterinar će morati da uradi svaki mogući test da bi pronašao šta nije u redu i vi ćete platiti za to sve i svejedno će pronaći da je trava u pitanju. Uštedite sebi i svom ljubimcu vreme, muku i novac.

Budite smireni: Životinje umeju da osete kada im je vlasnik u panici ili zabrinut oko nečega. Ako ostanete smireni…pomoćićete vašem mališanu da bude takođe smiren ili barem koliko god može da bude smiren dok se bori sa THC-om na koji je jako netolerantan..

Planirajte u napred: Naučite od ove greške i pobrinite se da se ne ponovi, zbog zdravlja vašeg ljubimca.

Izvor: www.foodbeast.com

Prevod: Vasilj Cicmli

Leave a Reply